Still life with flowers and fruit on a table

Buna. A venit timpul sa va prezint cateva impresii despre un puzzle de 600 de piese cu tematica de toamna de la Castorland: “Still life with flowers and fruit on a table”.

Dar mai intai, cateva cuvinte despre producator. Castor Printing and Publishing House a fost infiintata in 1989 in Polonia. Astazi, puzzle-urile lor sunt exportate in 50 de tari ale lumii. Produsele lor ies in evidenta prin calitate, taietura precisa a pieselor, culori vii si o gama foarte vasta de imagini, de la peisaje rustice europene, reproduceri dupa tablouri ale unor artisti celebri, castele, copii si animalute, pana la scene cu personaje din desene animate.

Un lucru interesant pe care l-am observat la aceasta marca este grija fata de iubitorii de puzzle care aleg modele cu numar mai mare de piese. La modelele cu 2000 si 3000 de piese, acestea sunt puse in 2 pungi, pentru fiecare jumatate a imaginii. La modelele de 4000 de piese sunt 3 pungi, fiecare corespunzand unei treimi din imaginea de pe capac. 

De mentionat inca un lucru interesant: cu cat un puzzle Castorland e mai mare, cu atat piesele sunt de dimensiuni mai mici. Un puzzle de 1500 va fi cat unul de 1000 atunci cand asamblarea e finalizata, iar unul de 3000 va fi cat unul de 2000. Exista si o sectiune dedicata pe site-ul lor, unde se detaliaza acest aspect : https://www.castorland.pl/en/how-to-choose-puzzle

Revenind la modelul de astazi, primul lucru care mi-a atras atentia este calitatea cutiei in care au venit piesele. Cutiile folosite de Castorland sunt foarte robuste, cu intarituri pe interior, astfel ca piesele ajung mereu in stare perfecta.

Cartonul folosit la puzzle-ul propriu-zis este de asemenea unul calitativ, piesele sunt precis taiate, nu au margini jumulite, nu au colturi agatate si nici straturi dezlipite. Praful de puzzle este aproape inexistent. Grosimea, in schimb, este mai redusa decat cea a marcilor premium, insa imbinarea este foarte buna. La finalul asamblarii, daca apucam de un colt puzzle-ul, piesele se vor destrama.

Calitatea imaginii este impresionanta, cu contururi clar definite si culori vibrante. Acest model asamblat de mine reda un tablou care surprinde bogatiile toamnei (anotimpul meu preferat). 

Formatul este panoramic. In partea stanga se afla un cos plin cu mere, iar imediat langa el observam o vaza cu flori de sezon. Decorul se continua cu o carafa de sticla si o multime de piersici aromate, atent asezate pe masa, alaturi de care zarim si parfumatii struguri. Ajungem cu privirile in dreapta tabloului, unde este asezat un vas de cupru rasturnat, din care se revarsa niste vinete si cateva prune galbene. In plan secundar se observa o impletitura din rachita, perfecta pentru asezat sticlele de vin. Intreg tabloul are un aer vintage, o adevarata incantare sa il privesti!

Recomand tuturor acest brand, imaginile sunt superbe, pretul este modest, insa calitatea nu dezamageste.

Still life with flowers and fruit on a table 3 Still life with flowers and fruit on a table 4 Still life with flowers and fruit on a table 5 Still life with flowers and fruit on a table 6 Still life with flowers and fruit on a table 7 Still life with flowers and fruit on a table 8