A Country Christmas

Salutare ! Astazi va voi povesti despre un puzzle de la Ravensburger. Se numeste “A Country Christmas” si este editie limitata. Incepand cu anul 1997, Ravensburger pune la dispozitia iubitorilor de puzzle in fiecare an editia speciala de Craciun. Eu am fost norocoasa sa intru in posesia modelului din 2005, iar la momentul respectiv nici nu am stiut ce comoara a ajuns la mine. Nu mica mi-a fost mirarea sa descopar despre ce este vorba.

Sezonul racoros ma duce deja cu gandul catre sarbatori, asa ca mi-am dorit mult sa asamblez acest puzzle. A fost deopotriva o onoare pentru mine, dar si o buna oportunitate de a observa caracteristicile puzzle-urilor acestei marci pe care o iubesc, asa cum erau ele acum 15 ani. Simt ca evolutia este spectaculoasa dupa 15 ani.

Ei bine, ceea ce pot spune este ca inca de pe atunci, grosimea pieselor era foarte asemanatoare cu ceea ce stim noi astazi. Imbinarea a fost mai lejera decat cea cu care suntem obisnuiti la generatia noua de modele de la Ravensburger.

Despre politica Ravensburger legata de piesele lipsa, pot spune ca, pe site-ul official exista o sectiune speciala, pe care o putem accesa aici: https://www.ravensburger.org/uk/service/replacement-parts/index.html . Ei pastreaza in stoc o selectie de piese de rezerva pentru o gama limitata de modele, si noi si vechi, insa sunt deschisi si dispusi sa gaseasca solutii pentru orice situatie. Revenind la puzzle… imaginea… imaginea… m-am indragostit la prima vedere.

Este un puzzle care spune o poveste. O poveste de iarna. Imaginea este incarcata de detalii pline de semnificatie. Si cu fiecare privire la fragmentele de puzzle asamblate, mai descopeream inca un detaliu adorabil de pe capac.

Intreaga imagine surprinde un orasel vesel si plin de viata, in preajma sarbatorilor de iarna.

Planul central reda un mic patinoar animat, unde voia buna este la ea acasa. Adulti, copii si animalute laolalta emana bucurie pura. Se vede chiar si cum doi copii se amuza copios unul pe seama celuilalt atunci cand aluneca pe gheata. Alti doi se bat cu bulgari de zapada. Toate casutele dimprejur sunt luminate si pline de viata. Pe acoperisuri sunt catarate pisici neastamparate. Langa magazinul cu dulciuri, un grup de copii canta colinde, iar de la ferestrele deschise si din pragurile caselor, oamenii ii asculta cu incantare.

Peste un podet de piatra, un grup de copii se dau cu sania. La Oficiul Postal, o scrisoare este trimisa plina de sperante catre Mos Craciun. Imediat langa, se afla magazinul de jucarii. Un copil priveste cu jind la vitrina luminata, catre jucaria mult dorita.

In plan indepartat, se zaresc dealurile ninse ca intr-un basm, unde cateva oite stau linistite in nameti.

Tot oraselul pare atent supravegheat de doua personaje aflate undeva in dreapta, discret asezate: un om de zapada si o vulpita. Par ca savureaza toata veselia din orasel, dar si urmaresc atent buna desfasurare a lucrurilor.

Peste toata animatia oraselului, in zumzet de zurgalai, din cer soseste sania lui Mos Craciun, trasa de reni si incarcata de cadouri. O minune de puzzle! Nici 1000 de cuvinte nu pot descrie incantarea si starea de bine pe care acesta mi le-a transmis! Recomand tuturor din suflet!

A Country Christmas 3 A Country Christmas 4 A Country Christmas 5 A Country Christmas 6 A Country Christmas 7 A Country Christmas 8 A Country Christmas 9 A Country Christmas 10 A Country Christmas 11 A Country Christmas 12