Italian cooking

E timpul sa schimbam putin registrul. Astazi va fac cunostinta cu producatorul de puzzle-uri Schmidt.

Schmidt Spiele este o marca germana, fondata  in 1907. In 1980, firma a scos pe piata un joc de roluri numit “The dark Eye”, care s-a bucurat de un real succes. Fiul Fondatorului, Franz Schmidt, si-a infiintat propria sa firma, chiar inainte de al doilea razboi mondial. Cele doua companii au pastrat o retea comuna de distributie si au fuzionat in 1970. Arhivele companiei au fost complet inghitite de flacari intr-un incendiu izbucnit in acel an. In 1997, compania a intrat in faliment si a fost cumparata de Blatz-Gruppe, care a continuat sa vanda produsele Schmidt, fara sa se abata de la standardele de calitate, asa cum le stim in ziua de astazi.

Recent, am avut placerea sa asamblez puzzle-ul “Italian cooking”.

Despre cutie pot spune ca este robusta, dintr-un carton rezistent, asigurand o livrare in siguranta catre iubitorii de puzzle. Formatul puzzle-ului este panoramic, imi place foarte mult cum se vede imaginea finala sub acest format.

 Piesele sunt groase, foarte calitative, si nu lasa mult “praf” in punga. Cred ca sunt cele mai groase piese din toate marcile incercate pana acum de mine si sunt realizate cu mult simt de raspundere. Nu sunt jupuite, straturile de carton nu sunt dezlipite, iar suprafata lor are un finisaj mat, incredibil de placut pentru privire (si nu numai). Este o adevarata incantare si la atingere, oferind o senzatie catifelata care nu se poate compara cu nimic.

Imbinarea este excelenta, piesele se intrepatrund strans, atat de strans incat e destul de greu sa desfacem un grup de cateva piese odata asamblate. Testul de dupa asamblare este trecut cu brio. Puzzle-ul apucat de un colt rezista fara sa se desfaca, eu nu am avut nici o emotie, ba chiar si daca il unduim usor in aer, piesele nu se destrama.

Sa nu uit, legat de politica de recuperare a pieselor lipsa, am gasit o sectiune pentru serviciul clienti pe site-ul lor https://www.schmidtspiele.de/customer-service.html . De asemenea, mai este vizibila si aceasta adresa de mail pentru a putea fi contactati: kundenservice@schmidtspiele.de.

Revenind la modelul “Italian cooking”, culorile sunt extrem de vesele si jucause. Oriunde mi-as arunca privirea, vad numai bucurie.  O multitudine de ingrediente de calitate asteapta pe masa. Busuioc, rosii, sos proaspat de tomate, usturoi. Apoi niste ciupercute, ulei de masline si parmezan (nelipsit in retetele italienesti). Pentru un plus de picanterie, avem si ardei iuti si piper proaspat macinat la mojar. Ni se pun la dispozitie si niste masline, si bineinteles clasicele paste. Imaginea este o explozie de culoare, o bucurie absoluta pentru retina. Mmmmm, parca razbate pana la mine aroma de busuioc proaspat si ciupercute.

Recomand din suflet acest brand, mai am si alte modele incantatoare, din care unul este “infratit” cu acesta. Se numeste “On the kitchen table”. Le voi aseza pe ambele la loc de cinste pe un perete al bucatariei mele.

Nu stiu voi cum sunteti, dar mie mi s-a facut pofta. Ma duc sa imi fac niste paste.

Italian cooking 3 Italian cooking 4 Italian cooking 5 Italian cooking 6 Italian cooking 7 Italian cooking 8