Educa 500 Awake your magic

Originile brandului Educa dateaza inca din 1984, atunci cand Borras Plana S.A a fost fondata. Astazi, produsele lor sunt distribuite in mai mult de 75 de tari ale lumii.

Incepand de la conceptul orginal si pana la design, dezvoltare, productie si marketingul produselor, Educa Borras depune toate eforturile necesare pentru a scoate la lumina produse fantastice, ghidandu-se mereu dupa nevoile clientilor.

Marca detine garantia calitatii, intrucat aceasta este atributul cheie pe care consumatorii il asociaza cu produsele Educa. 90% din produsele lor prind viata in incinta fabricii din Sant Quirze, Barcelona si parcurg controale riguroase de calitate, iar in procesul de productie sunt folosite materiale de calitate premium, prietenoase cu mediul.

Legat de piesele lipsa, Educa le va oferi cu drag oricui le solicita, astfel incat orice iubitor de puzzle sa poata finaliza asamblarea puzzle-ului. Tot ce trebuie sa facem este sa accesam linkul de mai jos si sa completam formularul pt piese pierdute: https://www.educaborras.com/pages/faq/language:eng#faq03

https://www.educaborras.com/forms/questions/language:eng

Astazi povestim despre un puzzle Educa de 500 de piese, numit “Awake your magic”.

Cutia in care vin piesele este foarte robusta, din materiale de calitate. La interior gasim, in afara de saculetul cu piese, ceva interesant: un pliculet cu lipici sub forma de pulbere. Modul de utilizare a acestuia este descris pe ambalaj (practic trebuie amestecat cu apa si apoi aplicat peste suprafata puzzle-ului asamblat)

“Praful de puzzle” este in cantitate minimalista fata de alte branduri, ceea ce mi-a placut mult.

Piesele sunt grosute si extrem de calitative. Probabil ca la taierea pieselor sunt folosite lame mai groase, din acest motiv imbinarea este prea lejera pentru gustul meu. Nici vorba sa putem ridica puzzle-ul la final fara sa se destrame. Totusi acest neajuns se poate rezolva prin lipirea puzzle-ului dupa asamblare. De mentionat inca un aspect important: numai la modelele de 500 de piese am observant aceasta imbinare, am asamblat si unul de 2000 de piese si se imbinau bine.

Forma pieselor este plina de provocari, in sensul ca majoritatea sunt de tip “two knob, two hole”, ceea ce face aproape imposibila sortarea dupa forma. Tot legat de forma pieselor, numai la Educa am vazut aceasta forma speciala curbata la unele piese (cum se poate observa in poze).

Culorile sunt intense si vii, foarte atragatoare. Inca de cand am zarit imaginea aceasta, am stiut ca e dragoste la prima vedere. Imi plac bufnitele foarte mult, mi se par haioase si inteligente. Interesant mi se pare si simbolul mitologic pe care ele il reprezinta. In Grecia antica, Athena, zeita intelepciunii, impresionata de ochii adanci, stralucitori in intuneric ai bufnitei, privind mereu inainte si nu in lateral precum celelalte pasari, a asezat-o in randul fiintelor alese, considerand-o ocrotitoare a comertului si a armatelor in razboi, semn de putere si de biruinta.

Imaginea surprinde un decor magic, o padure plina de lumini si umbre, ceata si mister. Centrul imaginii reda silueta unei bufnite albe, cu aripile deschise in toata splendoarea. Din spatele ei soarele isi trimite razele sa inunde intregul peisaj si sa invaluie in si mai multa magie intreaga scena. In zborul sau delicat si lin, bufnita pare sa transporte o pentagrama, cel mai probabil un simbol al celor cinci elemente (apa, pământul, focul, aerul și spiritul), daca ar fi sa ne luam dupa credintele Greciei antice.

In ciuda numarului mic de piese, asamblarea a fost o provocare, pe de-o parte din cauza pieselor cu aceeasi forma, pe de alta parte din cauza nuantelor asemanatoare. Insa la final satisfactia a fost pe masura. Chiar daca imbinarea este lejera, eu voi aplica adeziv special pt puzzle si il voi inrama. Este un model deosebit de delicat si de placut privirilor. Recomand cu caldura!

Educa 500 Awake your magic 3 Educa 500 Awake your magic 4 Educa 500 Awake your magic 5