Crossing the Ribble

Va salut! 

Pentru ca in ultima vreme mi-am dorit sa incerc tot mai multe marci de puzzle, astazi povestim despre un model de la Gibsons de 500 de piese, numit ‘Crossing the Ribble’.

Marca Gibsons este o marca britanica de foarte buna calitate. Ei sunt pe piata inca din 1919, fiind o afacere de familie.

Ei bine, sa incepem cu inceputul. Primul impact a fost, evident, cel vizual. O cutiuta atat de dragalasa nu am mai vazut pana acum. Are doar 16x16 cm, dintr-un carton foarte rezistent, iar capacul are suprafata catifelata si placuta la atingere.

In interiorul cutiutei, in afara de pungulita cu piese, gasim si un mic catalog de prezentare cu alte puzzle-uri de la Gibsons, un poster cu imaginea pe care urmeaza sa o asamblam si de asemenea un certificat de garantie. Ideea cu posterul e minunata, mi-ar fi placut sa gasesc asa ceva la cat mai multe marci.

Prin certificatul de garantie, ei demonstreaza interesul pentru satisfactia clientilor, oferindu-se sa trimita complet gratuit o punga noua cu piese in cazul nefericit in care gasim un puzzle cu defect.

Piesele sunt groase si robuste, incredibil de faine calitativ. Praful de puzzle este aproape inexistent. Imbinarea este excelenta, piesele se intrepatrund si raman legate, nu se destrama nici daca mutam un grup de cateva piese, nici daca apucam de un colt intreg puzzle-ul asamblat.

Ceea ce mi-a placut la aspectul pieselor este aceasta imbinare speciala, care ne pune creierul mai mult la contributie. Chiar daca forma pieselor este standard, ele nu se imbina liniar, colturile unei piese nu sunt aliniate cu cele ale piesei vecine, astfel ca asezarea poate fi putin imprevizibila.

Calitatea imaginii este extraordinara, culorile sunt vibrante si pline de viata. Singurul neajuns este suprafata cam lucioasa a pieselor, dar nu pot spune ca m-a deranjat prea tare.

Imaginea surprinde un peisaj din natura, niste coline impadurite in fundal, un cer impanzit de cativa norisori razleti si un paraias care susura linistit. 

Peste paraias domneste maiestuos un viaduct. Un tren este surprins in miscare peste acest viaduct, gonind vesel spre destinatii necunoscute. Privindu-l, ma simt transportata inapoi in copilarie, cand calatoream cu trenul spre bunicii mei. Mii de peisaje spectaculoase se infatisau privirilor mele curioase, dealuri pline de verdeata, ape, poduri, munti impetuosi. Minunatii infinite se succedau cu viteza ametitoare dincolo de fereastra compartimentului in care eram asezata, si parca timpul nu era niciodata indeajuns de generos sa imi pot exprima suficient surpriza, pana sa fiu cuprinsa de entuziasmul urmatoarei scene care incepea sa mi se desfasoare inaintea ochilor.

Exact acestea sunt trairile pe care le readuce la viata superbul puzzle de la Gibsons, iar eu ma declar incantata de aceasta marca si o recomand cu drag oricarui iubitor de puzzle. Eu cu siguranta voi mai asambla cu drag modele de la Gibsons.

Crossing the Ribble 3 Crossing the Ribble 4 Crossing the Ribble 5 Crossing the Ribble 6