Cobble Hill: Sugar Shack Horses

In continuare, am sa va povestesc despre primul meu puzzle de la Cobble Hill – “Sugar Shack Horses” – art by Douglas Laird.

Dar intai, cateva cuvinte despre producator. Aceasta marca a fost infiintata in 2005 in SUA, datorita unei mari dorinte de a aduce imagini adorabile si de o calitate extraordinara iubitorilor de puzzle din intreaga lume. Modelele Cobble Hill sunt descrise ca fiind pline de nostalgie, duioase, dulci, pline de viata, durabile si de o calitate excelenta. Intr-o societate aflata in continua crestere tehnologica, a devenit din ce in ce mai important pentru Cobble Hill sa gaseasca modalitati de a aduce familiile si prietenii impreuna, intr-o atmosfera degajata si care sa imbie  la conversatii spontane si joviale, si de asemenea la  multe momente placute impreuna.

Legat de piesele lipsa/avariate, pe site-ul lor exista o informare conform careia nu se pot trimite piese lipsa, intrucat ei folosesc lame cu forma unica, astfel ca doua pungi noi cu aceeasi imagine pot primi forma diferita a taieturilor.

Trebuie urmati 2 pasi. Pasul 1 - completarea unui formular pentru a intra pe lista de asteptare (link aici https://www.cobblehillpuzzles.com/Puzzle-Issues-s/1673.htm). Pasul 2 – cand sunt pregatiti sa trimita puzzle-ul de inlocuire, veti primi un mail in care puteti oferi adresa de livrare.

Si acum cateva ganduri  despre calitatea puzzle-ului “Sugar shack horses”. Prima impresie dupa desfacerea pungii cu piese: mult “praf de puzzle”! Piesele au avut marginile usor jumulite, insa s-au imbinat excelent. La final, am putut sa apuc puzzle-ul de un colt si nu s-a destramat. A fost pentru prima data cand mi s-a intamplat asta la un random cut, caci de obicei imbinarile se desfac repede la acest tip de puzzle.

 Finisajul este unul minunat, usor texturat si semi-mat, foarte placut la atingere. Piesele sunt groase si de forma non-standard (random cut), oferind o experienta deosebita la asamblare.

Calitatea imprimarii este cu adevarat minunata, culorile sunt vii si contururile precise.

Imaginea in sine suprinde un peisaj de basm. Intr-un cadru de iarna, o sanie trasa de cai traverseara o poteca insorita prin padure. In fundal se zareste o casuta luminata, al carei acoperis este incarcat de zapada. Arborii au, de asemenea, ramurile impovarate sub greutatea zapezii, iar intregul decor pare poleit cu zahar. Un catel voios deschide calea, prieten de nadejde la drum lung. Calutii, siluete sublime, o pata de culoare in decorul de un alb orbitor, sunt o aparitie spectaculoasa. Atat de gratiosi, si totusi atat de puternici. Privindu-i, imi amintesc de copilaria mea la bunici la tara, de calutii bunicului, care seamana atat de mult cu cei din imagine…

Cararea binecuvantata de razele soarelui bucura ochii privitorului. Undeva in dreapta, dar in prim-plan se afla trunchiul unui artar, langa care stau galetusele de colectare a cunoscutului sirop. Oare ce gust o avea?

Cea mai solicitanta parte din toata asamblarea au fost arborii, care se intind pe o zona destul de consistenta a imaginii, insa putin cate putin, totul a prins contur, pe masura ce diferitele fragmente prindeau viata. Satisfactia de la final a fost cu atat mai savuroasa.

Recomand tuturor aceasta marca, mai ales iubitorilor de piese taiate random, calitatea este exceptionala!

Cobble Hill: Sugar Shack Horses 3 Cobble Hill: Sugar Shack Horses 4 Cobble Hill: Sugar Shack Horses 5 Cobble Hill: Sugar Shack Horses 6 Cobble Hill: Sugar Shack Horses 7 Cobble Hill: Sugar Shack Horses 8