Braies Lake 500 Clementoni

Clementoni este o marca italiana, care se ocupa cu producerea de jucarii educationale si care are sediul la Recanati, in Italia.

Compania a fost infiintata in 1963 de catre Mario Clementoni, impreuna cu sotia sa Matilde si cativa oameni apropiati, care lucrau produse artizanale.  La inceputul anilor ’70, a obtinut licenta pentru produse Walt Disney. La momentul actual, toate produsele Disney se bucura de un real succes, inclusiv puzzle-urile.

Legat de puzzle-uri, lucrul care mi se pare interesant este ca la Clementoni se mentioneaza numarul efectiv de piese pentru fiecare model. Este stiut ca nu toate puzzle-urile au exact numarul de piese marcat pe cutie (ex: un puzzle de 1000 de piese poate avea efectiv 1026 piese, sau 1008). Ei bine, Clementoni marcheaza pe spatele cutiei numarul de piese al modelului respectiv. Tare, nu?

Alt lucru interesant este ca, daca pierdem piese (sau daca asa vine puzzle-ul, cu piese in minus), Clementoni se ofera sa trimita un puzzle nou, complet gratuit. Singura conditie este sa decupam codul de bare de pe lateralul cutiei, sa il lipim pe formularul care se regaseste la interiorul cutiei si sa completam tot acolo datele de livrare pentru puzzle-ul de inlocuire.

In cazul in care nu mai avem acel formular, acesta de poate descarca online de aici : https://www.clementoni.com/static/docs/cartolina.pdf. Eu insami ma confrunt cu aceasta situatie (am primit un puzzle cu 3 piese lipsa), si sunt placut surprinsa ca au un serviciu clienti atat de deschis. Initial le-am scris un mail si mi-au raspuns imediat. Am trimis codul de bare prin posta, astept sa vad cu evolueaza lucrurile. 

Unul din puzzle-urile Clementoni pe care le-am savurat este “Braies Lake”, 500 de piese.

Piesele sunt medii ca grosime (undeva intre Trefl si Schmidt, ca sa va puteti face o idee). Suprafata este texturata si foarte placuta, semi-mata. Imbinarea este buna, doar ca puzzle-ul finalizat se va destrama daca incercam sa il ridicam. Culorile sunt vibrante si transmit multa emotie.

Imaginea este de fapt o fotografie a unui lac spectaculos din Italia. Imediat ce am vazut aceasta imagine, am cautat unde anume se gaseste pe harta si mi-am dorit ca pasii sa ma poarte intr-o buna zi acolo.

Primul lucru care mi-a atras atentia a fost acel turcoaz fabulos al apei. In prim plan vedem un ponton din lemn, peste care se simte ca trecerea timpului si-a lasat amprenta. Din acest ponton porneste un set de scari, care aluneca usor in apa si isi pierd treptat conturul, ascunzandu-se privirilor pe masura ce avanseaza spre adancuri.

De-o parte si de cealalta a treptelor, plutind pe luciul apei, se zaresc 2 barcute ancorate langa poton. Mai departe, privirile ni se odihnesc peste un set de lumini si umbre ale undelor jucause. In fundal se pot observa atat impunatorii munti Dolomiti, cat si o padure bogata de brazi, a caror reflexie este oglindita de luciul apei cu atata gratie. Un cer senin cu cativa norisori razleti scalda intreaga imagine in lumina.

Mie aceasta imagine imi aduce multa bucurie cand o privesc, si sunt mereu fascinata ori de cate ori privirile mi se opresc asupra ei. Este un loc minunat unde sper sa ajung candva. Emana multa liniste si o stare de bine.

Cu siguranta acest Clementoni va fi agatat pe un perete in casa, sa ne putem bucura de el in fiecare zi. Recomand cu drag aceasta marca.

Braies Lake 500 Clementoni 3 Braies Lake 500 Clementoni 4 Braies Lake 500 Clementoni 5 Braies Lake 500 Clementoni 6 Braies Lake 500 Clementoni 7 Braies Lake 500 Clementoni 8