BlueBird Country Cottage

Salutare ! Astazi va voi povesti despre un puzzle de la Bluebird (Turcia) de 1000 de piese. Se numeste “Country Cottage”. Piesele sunt de o calitate foarte buna, dintr-un carton grosut. Suprafata lor este mata, sunt fine si catifelate, foarte placute la atingere. In cutie nu ramane praf aproape deloc. Imbinarea este super faina, piesele se intrepatrund de minune. La final, imi place sa fac un test, ridicand cu mainile puzzle-ul complet asamblat. Bineinteles ca nici de data aceasta nu am avut emotii, puzzle-ul nu s-a destramat, ci a ramas intact.

Revenind la Bluebird, trebuie spus ca aceasta marca are doua fabrici, una in Polonia si una in Turcia. Am asamblat puzzle-uri de la ambele si nu m-au dezamagit. Singura diferenta evidenta intre cele 2 variante este dimensiunea cutiei, vizibil mai voluminoasa la varianta poloneza.

Autoarea picturii redate in acest puzzle este Nicky Boehme, de ale carei lucrari m-am indragostit odata cu primul meu Sunsout. In tablourile ei sunt transpuse peisaje de poveste, pline de culoare si de emotie. Inca de atunci am inceput sa le caut si la alte marci. Sunt atat de frumoase, incat le-as cumpara pe toate.

Puzzle-ul “Country Cottage” reda o scena din natura in culori pastelate, dintr-un colt de Rai in plina primavara. Imaginea este surprinsa in amurg, soarele se pregateste sa apuna, jocul de lumini si umbre este uimitor. Multitudinea de culori care se regasesc in aceasta pictura a reprezentat o provocare, insa si satisfactia de la final a fost pe masura. Nu regret nimic.

In prim planul imaginii apare o carare peste care amurgul pare ca a creionat un joc cu cel mai vesele culori ale sale. In partea stanga se pot observa multe flori in culori vii, atat de realist pictate incat, intr-o secunda, m-am simtit transpusa in acest peisaj, pasind pe cararuie, imbatata de parfumul florilor. Undeva spre dreapta susura un parau, peste care traverseaza un podet de piatra.

Inserarea nu pare ca va intarzia prea mult sa apara, caci felinarul de langa podet incepe deja timid sa se aprinda. Cararuia ne intampina cu un carut plin de flori, apoi ne conduce tacuta spre cabanuta misterioasa care ne asteapta in capat. Din interior razbate o lumina primitoare, iar fumul care se zareste pe hornuri ne imbie sa intram la caldurica. E inca primavara, iar serile sunt racoroase.

Arborii care imprejmuiesc cabanuta intregesc acest decor de basm, strajuind casa ca intr-o imbratisare. Peisajul este unul de poveste, exact tipul de loc unde mi-ar placea sa ajung, sa ma bucur de tihna in sanul naturii, langa flori parfumate, triluri de pasarele si susur de apa.

Recomand cu drag marca Bluebird, piesele sunt de calitate, imbinarea wow, iar imaginile alese incanta privirea si sufletul.

BlueBird Country Cottage 3 BlueBird Country Cottage 4 BlueBird Country Cottage 5 BlueBird Country Cottage 6 BlueBird Country Cottage 7 BlueBird Country Cottage 8