Anatolian Stairs to the sea

Buna ! Astazi va voi vorbi despre un puzzle de la Anatolian. Se numeste sugestiv “Stairs to the sea” si are 1000 de piese.

Trebuie spus inca de la inceput ca imaginea m-a cucerit iremediabil. Cumva are o semnificatie aparte, caci, la o simpla privire, imi trezeste nostalgia. Dupa cum stiti, traim niste vremuri tulburi, iar mediul nesigur in care ne miscam nu ne-a mai permis sa calatorim. Totusi, tocmai din cauza pandemiei, am descoperit cat de mult imi place sa asamblez puzzle-uri. Imaginea aceasta, asadar, a creat o punte intre dorinta de a ajunge la mare si placerea de a “mesteri” la puzzle-uri.

Piesele sunt de buna calitate, chiar daca suprafata este cam lucioasa. Singurul neajuns este imbinarea destul de slabuta, in sensul ca la final, puzzle-ul asamblat se detrama daca incercam sa il ridicam. Insa simt ca Anatolian compenseaza prin frumusetea imaginilor cu care ne surprind, care sunt absolut fabuloase si redate in culori vii. Asa ca, daca avem rabdare pana la finalul asamblarii, eforturile ne vor fi rasplatite. Asemenea imagini merita inramate si agatate pe perete.

Ceea ce imi place enorm la aceasta marca este faptul ca in interiorul cutiei putem gasi un suport pentru capac, astfel incat sa il putem fixa acolo, pentru a avea mereu in fata imaginea puzzle-ului si a urmari localizarea pieselor pe care urmeaza sa le asezam.

Legat de politica Anatolian privind piesele lipsa, pe site-ul lor oficial exista un formular care se poate completa in cazul nefericit in care gasim un puzzle cu piese incomplete. Tot ce trebuie sa facem este sa accesam linkul http://mpform.anatolianpuzzle.com/missingpart , iar acolo, in afara de datele noastre personale, exista o sectiune unde completam localizarea piesei lipsa, astfel incat ei sa poata gasi cu exactitate ce piese sa ne trimita. Am atasat o poza in care se vede cum ni se explica acest aspect. Eu i-am si contactat pe cei de la Anatolian sa cer mai multe detalii legat de politica lor, iar raspunsul se poate vedea si el in foto.

Revenind la puzzle-ul “Stairs to the sea”, pot spune ca a fost o incantare. Atat de mult am dus dorul marii anul acesta, incat simt ca l-am asamblat cu sufletul.

In prim planul imaginii, ne intampina o multitudine de trepte. Cele aflate in lateralele imaginii duc spre locuintele grecesti surprinse in acest tablou. Privirea ne este incantata de multitudinea de flori care se zaresc la tot pasul.

Insa cele mai dragi trepte sunt cele care ne poarta pasii catre mare. Chiar in centrul imaginii, este surprinsa marea, in toata splendoarea nuantelor de turcoaz, exact asa cum mi-o amintesc din vacantele anilor trecuti. Cu o forta aproape hipnotica, privitorul se simte atras catre luciul apei, unde o barcuta singuratica pluteste langa mal. Cei doi pescarusi sunt singurele suflete care se zaresc in preajma ei si care incearca sa rupa tacerea asternuta.

In planul superior al imaginii, regasim un arbust de Bougainvillea, acele minunate flori care infrumuseteaza curtile din Grecia, numite si „flori de hârtie”, datorita petalelor foarte fine și subțiri.

Intreaga imagine eu o simt surprinsa ca o metafora. Barcuta singuratica suntem noi, plutind nesiguri peste obstacolele intinse de ceea ce se intampla acum in lume. Iar florile de hartie cuprind intreaga imagine ca intr-o imbratisare, ca un semn ca binele ne va invalui.

Mie mi-a placut enorm acest puzzle, mai am inca 2 de la Anatolian in asteptare. Va recomand tuturor sa le incercati.

Anatolian Stairs to the sea 3 Anatolian Stairs to the sea 4 Anatolian Stairs to the sea 5 Anatolian Stairs to the sea 6 Anatolian Stairs to the sea 7 Anatolian Stairs to the sea 8